8 Adımda İşini Koru!

1372 0

İş Web’de, Çalışanlar Web’de!

İş yerin uzaktan çalışmaya hazır mı?

Pandemi gösterdi ki iş değişiyor, dönüşüyor. Teknolojik dönüşüm “müşteriyi” dönüştürdü. Şimdi çalışma ekipleri çok hızlı bir dönüşümdeler. Fiziksel bağımlılıklar ortadan kalkarken teknoloji dijital dönüşüme kaldıraç oldu. Oluşan yeni
iş kültürü yeni bir iş akışı doğurdu. Ekipler, partnerler, tedarikçiler, müşteriler aynı platformlarda buluşuyor. Bu da bizi yeni bir soruyla baş başa bırakıyor: “İletişimi ve şirket iş akışını yavaşlatmadan şirket verisini nasıl koruruz?”

UZAKTAN ÇALIŞMAYI AKSATMADAN 8 ADIMDA VERİNİZİ KORUYUN

1- Dahili Uygulamalarınızın Erişimini Koruyun

Geleneksel VPN’e çok güvenmeyin. VPN’in taşıdığı en önemli risk “her şeye” güvenmesidir. Bu risk işyeri verilerinizin güvenliği için önemli bir problem. Uzaktan çalışan ekiplerin güvenle çalışması için modern bir çözüm bulunuyor. Bu çözüm sıfır güven modeli, datanın performans ve hız kaybetmesine izin vermeden bu korumayı sağlamak mümkün.

2- Ekibini İnternet Risklerine Karşı Koru

SaaS uygulamaları kullanıyorsanız internet kaynaklı tehditler ve risklere maruz kalmışsınızdır. Koruma amaçlı olarak dış kaynaklı internet talepleri HQ’ya yönlendirilerek risk aradığını biliyoruz ama bu yöntem hem yavaş hem de güçsüz bir yöntem. İnternet kaynaklı riskleri tanımlayıp durdururken ekibinizin ve işinizin yavaşlamasını engellemeniz gerekir.

3- Kurumsal Veriyi Olduğu Yerde Koru

İşinizin en önemli verileri, SaaS sağlayıcıları, dahili uygulamalar, public bulut uygulamaları ve daha fazla nokta ile çakışabilir, üst üste gelebilir. Bulut bazlı servislerde önceliklendirilmiş kombinasyonlar yapılarak veri korunması gereken yerde korunur.

4- Herkesin Bulabileceği Araçlar

Güvenliğiniz problemliyse IT ekibinizin sorumluluğu çok artmakta. Bu durumda ekip dahili güvenlik araçlarını kullanmaktan vazgeçebilir. Hatta daha da risk alarak geçici çözümler arayabilir. Bu durumda onlara aşina oldukları bir sistem sunmak gerekir.

5- Sağlayıcılarınızı İnceleyin/Takip Edin

Modern iş gücü artık daha esnek ve akışkan. Dış partnerleriniz ya da sağlayıcılarınız ekiplerinizle uyum ve eş güdüm içinde çalışmalılar. Modern bir kimlik doğrulama çözümünün sorunsuz ve hızlı çalışması gerekir. Bunu sağlıyor olmanız hem performans hem de güvenlik sağlayacaktır.

6- Bulunması Kolay Araçlarla Çalışın

Uzaktan çalışan ekibinizin yüksek performans sunmasını istiyorsanız onları doğru araçlarla destekleyin ve ihtiyaçları olduğunda araçları hızlıca bulmalarını sağlayın. Birçok dijital aracın olduğu yeni iş kültüründe hızlı ve kolay dashboardları tercih edin. Bu size hem hız hem de performans olarak geri dönecektir.

7- Eski Problemlere Yeni Çözümler Bulun

Birçok SaaS çözümü yerine doğru araçları kullanarak güçlü çözümler üretebilirsiniz. Doğru araçlara sahip olmak şartıyla araçlarınızı güvence altına alın. Yüksek düzeyde işlevsellik, sürekli güncellemeleri ile birçok işletmenin genişletilmiş halini kullanmasını sağlayan SaaS uygulamaları peşin ödemeden genişletilmiş dönemlerde ödemeye
imkan sağlıyor.

8- Bir Şeyler Ters Gittiğinde Uyarı Alın

Ofisteki kontrol panelleri kararmış olabilir fakat bu sizin öngörüye ihtiyaç duyduğunuz anlamına gelmez. Kapsamlı günlük kaydı ve denetimi destekleyen bir çözüm kullandığınızdan emin olun.
(Güvenlik bilgilerine ve etkinlik yönetimine esneklik sağlayan CIM platformları)