En İyi Bulut Depolama Servisleri

3332 0

Bulut, milenyumun ikinci on yılının başında hayatımıza girmiş teknolojidir ve ciddi bir kullanım yoğunluğuna sahiptir. Hemen her alanda teknoloji standartlarını yükselttiğinden söz edebildiğimiz cloud server teknolojisi, web hosting altyapılarının tesisinden, firmaların kullandığı ofis yazılımlarının sunumuna kadar çok geniş bir kullanım alanını kapsamaktadır. Temel olarak bulut sunucu için, fiziksel olarak tek bir noktaya bağımlı olmayan depolama birimi denmesi mümkündür. Bu özelliği ile cloud backup mevcut teknoloji koşullarında en güvenli veri saklama yöntemi olarak kabul edilir. Bulut sunucu kavramını anlayabilmenin en kolay yolu ise, akıllı telefonlarımıza göz atmaktır. Son zamanda kullanımı artan veri yedekleme işlemleri kapsamında yazılım sağlayıcının sunduğu web alanları cloud server teknolojisi sayesinde mümkün olmaktadır. Örneğin, cep telefonunuz içerisinde, fiziksel olarak kayıp riski bulunan hassas bilgilerinizi bulut sunucu ara yüzüne yedeklemeniz halinde siz silmediğiniz sürece verileriniz güvence altında olacaktır.

Bulut Depolama Avantajları

Bulut teknolojisi, yazılım aracılığı ile kontrol edilen total bir web alanını ifade etmektedir. Örneğin, yüzlerce farklı sunucuda bulunan küçük boyutlu alanlar, sanki tek bir alanmış gibi çalışıp, verilerin bu farklı sunuculara dağıtılması bulut teknolojisi ile mümkün olabilmektedir. Bu sayede, kötü niyetli kişiler tarafından verilerin bütünü asla ele geçirilemez. Zira tek bir sunucu içerisinde depolanmış iken dahi ele geçirilmeleri oldukça zor olan verilerin, onlarca makineye dağıtılması durumunda dağıtılan tüm makinelerin ele geçirilmesi ve verilerin doğru algoritma ile birleştirilmesi gerekir ki, bu teorik olarak mümkün olmamaktadır. Yani cloud server teknolojisinin birinci avantajı, kuşkusuz güvenliktir. Bulut sunucu çözümlerinin ikinci avantajı ise veri kayıp güvenliğidir. Cloud backup alt yapılarında veri birden fazla noktada yedeklenir ve bir makinenin arızalanması veya verinin bütünüyle kaybı durumunda veri yitirilmez. Hatta cloud server için silinemez veri deposu bile denmektedir.

Bulut sunucu altyapısının cloud backup özelliğinin yanı sıra en önemli avantajlarından bir diğeri ise verinin çok farklı sistemlerden çekiliyor olmasından ötürü sistem kaynağı kullanım miktarının kaynak sayısı kadar azalması olmaktadır. Bir web sitesinin 20 ayrı kaynaktan yüklenmesi halinde, sistemlerin hem yükü azalacak, hem de sitenin tamamiyle yayından düşme ihtimali neredeyse sıfıra inecektir.

İşletmeler İçin Bulut Depolama Avantajları

Bir işyeri sahibi, işyeri ile ilgili verilere her zaman her yerden ulaşabilme imkanına sahip olmayı ister. Bundan 10 yıl öncesine kadar bu bir hayalken, günümüzde bir firma sahibi cloud server kullanarak tüm şirket verilerini hatta uygulama ve yazılımlarını bulut sunucu üzerine yükleyebilir, firmanın anlık işleyişini anlık olarak dünyanın her yerinde izleyebilir ve elbette cloud backup sayesinde herhangi bir veriye istediği zaman erişebilir.

Örneğin, bir kolej sahibi, okula hiç gitmeden ders programlarına, devam takip alt yapısına, muhasebe sistemine ve ulaşmak istediği diğer tüm bilgilere bulut sunucu üzerine kurulmuş yazılım sayesinde erişebilir. Bu hali hazırda ülkemizde de kullanılmakta olan bir yazılım alt yapısıdır ve tüm okullarda kullanılmaktadır. Benzeri uygulamalar, perakende satış yapan firmalarda, stok kontrolünü API kodları ile doğrudan tedarikçiden alan firmalarda ve benzeri yazılımlar kullanan her firmadan farklı formlarla kullanılmaktadır. Cloud server teknolojisi, işletmeler ciddi bir hareket alanı ve hız kazandırmakta ayrıca benzersiz özelliklerin kullanılmasını da mümkün kılmaktadır.

Sonuç olarak sadece web sitelerinin değil, uygulama araçlarının da bulut sunucu üzerine kurulup, dünyanın her yerinden erişilebilir olması mümkündür. İşletmeler için oldukça önemli bir hizmet olan cloud backup ise adeta bir gizli kasa niteliğinde olduğundan her işletmenin ihtiyacıdır.

En İyi Cloud Server

Cloud server, yukarıda yapılan açıklamalardan da anlayabileceğiniz gibi hiç basit bir alt yapı değildir. Her firmanın bulut sunucu hizmetini doğru biçimde verebileceği söylenemez. Kaldı ki cloud backup başlı başına bir servis alanıdır ve kaliteli hizmet verebilmek için ciddi bir veri merkezine ihtiyaç duyulacaktır.

Bu noktada en iyi cloud server hizmetini, gerek yazılım teknolojilerine hakimiyeti, gerekse yeterli donanıma sahip olması bakımından gelişmiş firmaların verebilmesi mümkün olmaktadır. Firmamız bulut sunucu çözümlerinde üstün nitelikli alt yapıları kullanmakta ve sektör lideri çözümler üretmektedir. Uluslararası standartlarda sunulan hizmetlerimiz kapsamında kullanacağınız cloud backup çözümleri ile hassas verilerinizden gündelik ihtiyaç duyduğunuz düşük profilli verilere kadar her türlü yapıyı barındırabilmeniz mümkün olacaktır. Hızlı ve güvenilir bulur sunucu çözümleri için bizi dilediğiniz zaman arayabilir, ihtiyaçlarınızı en uygun biçimde karşılayabilirsiniz.