2021 Yılında Web Uygulamalarını Hedef Alan En Yaygın 10 Güvenlik Tehditi (OWASP Top 10)

1468 0

OWASP Top 10, her yıl dünya genelinde yazılım geliştiriciler arasında yapılan anket çalışmasına dayanan, web uygulamalarını ilgilendiren güvenlik risklerinin yer aldığı bir listedir. Liste, karşılaşılan en yaygın 10 güvenlik tehditine karşı küresel çapta farkındalık sağlaması bakımından önemlidir ve uygulama geliştiriciler için yol gösterici niteliktedir.

Listenin 2017 ile 2021 versiyonları karşılaştırıldığında aşağıdaki farklılıklar dikkat çekmektedir.

Kaynak: https://owasp.org/www-project-top-ten/

Listede yer verilen her bir tehditle ilgili OWASP’ın web sitesinde detaylı açıklamalar bulunmaktadır. İncelemenizi tavsiye ederiz.

Siz de bulut tabanlı çalışan Web Application Firewall (WAF) çözümlerini web siteleriniz ve web uygulamalarınız üzerinde devreye alarak, OWASP Top 10’da listelenen güvenlik tehditlerinin çoğuna karşı etkili koruma sağlayabilirsiniz.

Dorabase iş ortağı olduğu CDNetworks, StackPath ve Cloudflare‘in Web Application Firewall (WAF) çözümlerini Türkiye’nin en yüksek trafikli web siteleri üzerinde uygulayarak güvenliklerini en üst düzeyde sağlamaktadır. Web Application Firewall (WAF) çözümlerimizle tanışmak için bize ulaşınız.